Club Hoquei Valldoreix Esports Sant Cugat Barcelona

El nostre club, cas d'estudi a una universitat pública de Turquia

26/03/2024

La creació del nostre club va venir donada de la necessitat de dotar als amants de l'esport d'un nou club per iniciar-se a l'hoquei herba. Fa quatre anys es va poder crear un projecte esportiu gràcies a la implicació i els coneixements de l'hoquei herba d'en Carlos Tost, de la iniciativa emprenedora d'en Lluís Feliu i del suport de l'EMD de Valldoreix, del Club Esportiu Valldoreix i de la Federació Catalana de Hockey.

Han passat quatre anys i el nostre club s'ha convertit en un cas d'estudi universitari. En Lluís Feliu, un dels impulsors del club, està impartint classes a la Sakarya University i ha aprofitat per presentar el club i fer treballar als alumnes d'Administració i Direcció d'Empreses en un cas pràctic on s'han explicat tots els detalls de la fundació i desenvolupament del club. 

Concretament, en Lluís Feliu està assistint com a professor convidat a la universitat de Sakarya, on està impartint sessions de comunicació empresarial i màrqueting de relacions, i a banda de la teoria de la temàtica que està tractant, està treballant i explicant diferents casos pràctics que s’han executat durant aquests últims anys a l'agència de comunicació i màrqueting edeon.

És així com ha aprofitat per explicar com va néixer el projecte del Club Hoquei Valldoreix i com s’està desenvolupant en els quatre anys de vida. En Lluís, com a gerent del nostre club, ha compartit tots els detalls, des de la confecció de la idea, l’estudi de mercat, el disseny del pla de negoci i el pla de màrqueting, la seva execució i control. 

La majoria dels alumnes són de Turquia, Kwait, Iraq, Iemen o Oman, entre d'altres. No practiquen l'hoquei herba i els coneixements que en tenen sempre són relacionats amb la Índia o Anglaterra. Veuen l'hoquei herba com un esport llunyà, però a les sessions s'ha explicat que és un esport olímpic i que ells mateixos podrien practicar-lo a les instal·lacions de la universitat, on disposen d'un gran camp de gespa artificial per jugar a futbol i altres esports. 

Durant tota la setmana santa en Lluís Feliu assistirà a diferents classes vinculades amb el màrqueting i la comunicació per tal d’aportar una visió occidental, exemplificada amb casos de l’agència en quant a estratègies empresarials, i el Club Hoquei Valldoreix és un dels projectes que està explicant. 

Amb aquesta participació a Turquia no només s'està aprofitant per internacionalitzar les metodologies de treball de les agències de comunicació i màrqueting catalanes, també s'estan explicant les diferències tipologies d'esports extra escolars i com d'important és el màrqueting per potenciar qualsevol projecte, sigui empresarial, polític o en aquest cas, esportiu.